Abaza Tavuğu Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1,5 kg. ağırlığında bütün tavuk (sadece tavuk but da kullanabilirsiniz)
• 8 su bardağı sıcak su
• 4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 adet büyük boy kuru soğan
• 2 su bardağı ceviz içi
• 1 dilim pasta (mamursa)
• 1 tatlı kaşığı acıka




YAPILIŞI
Bütün haldeki tavuğu parçalayın ya da aynı ağırlıkta butlar alıp yıkayın ve bir kenara koyun. Soğanı yemeklik incecik doğrayın. Sıvıyağ ve soğanı geniş bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Üzerine tavuk etlerini ekleyip karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun. Sıcak suyun 5 bardağını ilave edip tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Diğer taraftan, cevizleri yağı çıkıncaya kadar dövüp avuçlarınız arasında sıkarak yağını çıkarmaya çalışın.
Yağ çıkarma işlemini yapamazsanız cevizi yalnızca dövmeniz de yeterli olacaktır.) Dövülmüş cevizin üzerine pasta denilen mamursa ve acıkayı ekleyip iyice yoğurun.
Üzerine sıcak sudan azar azar ilave edip (tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) çatal yardımıyla koyu muhallebi, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Tavukları tencereden alıp servis tabağına dizin. Üzerine bu cevizli sosu gezdirin. Varsa üzerlerine ceviz yağı gezdirip servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Abaza Tavuğu Tarifi"

Yorum Gönder