Pırasalı Kaygana

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 3 sap pırasa
• 3 adet yumurta
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı süt(veya su)
• ½ paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 2 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
• (varsa kırmızı pul biber)
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Yıkanmış pırasaların kökünü ve sararan yapraklarını kesip atın. ırice doğrayıp, mutfak robotunda püre oluncaya kadar çekin. Sonra da derin bir kabın içine aktarın. Tuz, karabiber, kuru nane ve kekiği de serptikten sonra karıştırın.
Diğer taraftan, yumurtaları, unu, kabartma tozunu başka bir kaseye koyup üzerine sütü veya unu ekledikten sonra 1-2 dakika kadar çırparak unu iyice ezin. Bu yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine aktarıp iyice karıştırarak harmanlayın.
Zeytinyağının yarısını 20-25 santimlik bir tavaya aktarıp yüksek ısılı ateşte kızdırın.
Pırasalı omlet karışımının yarısını yakın mesafeden kızgın yağa aktarın. Üzerlerini bir kaşıkla iyice düzelttikten sonra tavayı sık sık sallayarak omletin altını pişirin. Pişen omlet tavanın kenarlarından ayrılacaktır.
Bir tabağın tersi ya da kapak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da tavayı sık sık sallayarak pişirin. Geniş bir servis tabağına aktarın. Sonra kalan zeytinyağını yine aynı tavada kızdırıp, omletin geri kalanını aynı şekilde pişirip, diğer omletin üzerine koyun. Üst üste koyduğunuz omletleri pizza gibi dilimleyerek servise sunun.

Not ; ısterseniz bu omleti kabaklı da yapabilirsiniz. 3 adet orta boy kabağı rendeleyip suyunu sıkın.
Malzeme listesindeki aynı malzemeleri kullanarak kabaklı omleti hazırlayın.
Üst üste koyduğunuz omletlerin arasına tereyağı sürer gibi krem peynir sürün. Ilık olarak dilimleyip servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Pırasalı Kaygana"

Yorum Gönder