MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
• 1-2 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı üzüm
• 1-2 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI
Yağı orta boy bir tencerede eritip sıcak et ya da tavuk suyunu ekleyin. Tuzu serpiştirip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca iyice yıkadığınız pirinci ilave edip orta ısılı ateşte, pilav suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
ıyice yıkanmış üzümleri aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını iyice kısın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencerenin kapağını tekrar açıp balı gezdirin ve pilavı 20 dakika dinlendirin. Karıştırarak yanında yoğurtla birlikte servise sunun.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
• 1-2 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı üzüm
• 1-2 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI
Yağı orta boy bir tencerede eritip sıcak et ya da tavuk suyunu ekleyin. Tuzu serpiştirip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca iyice yıkadığınız pirinci ilave edip orta ısılı ateşte, pilav suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
ıyice yıkanmış üzümleri aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını iyice kısın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tencerenin kapağını tekrar açıp balı gezdirin ve pilavı 20 dakika dinlendirin. Karıştırarak yanında yoğurtla birlikte servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Çerkez Pilavı"
Yorum Gönder