Peynirli Kuru Yufka Böreği

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
• 6 ya da 8 adet kuru yufka
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 su bardağı süt
• 2 adet yumurta
• 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (Abaza ya da Çerkez peyniri de kullanabilirsiniz.)
• 1 demet maydanoz


Yapılışı:
2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağladığınız tepsiye yufkalardan birini yerleştirin. Sıvıyağ, yoğurt, süt ve yumurtaları derin bir kapta, tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Bu karışımdan yufkanın üzerine 7-8 yemek kaşığı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı koyup yoğurtlu sosla aynı şekilde ıslatın. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayarak yufka sayısının yarısını tamamlayın.Yufka sayısının tam ortasına gelince, rendelenmiş peynir ve incecik kıyılmış maydanoz karışımını serpiştirin. Diğer yufkaları da sosla ıslatarak üst üste yerleştirin.
En üstteki yufkayı da yoğurtlu sosla ıslattıktan sonra böreği önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Dilimleyip sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Peynirli Kuru Yufka Böreği"

Yorum Gönder