8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 300-400 gr hamsi
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 adet limon suyu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
İç malzemeleri;
* 1 demet dereotu
* 1 adet taze yeşil soğan
* 1 demet maydanoz
YAPILIŞI
İç malzemeleri için maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayarak derin bir kaba aktarın. Üzerine yine ayıklanıp çok ince doğranmış yeşil soğanları katın. Tuz ve karabiberi serpip iyice karıştırıp, bir kenarda bekletin.
Hamsilerin kafalarını koparıp attıktan sonra kılçıklarını çıkarın. Bol suyla yıkayıp süzülmeleri için süzgeçte bekletin. İyice süzdüğünüz hamsilerin iki tanesini alıp açın. Balıkların birinin karın kısmına soğan, maydanoz ve dereotu karışımından 1 yemek kaşığı kadar koyun.
İki balığı derileri dışa gelecek ve kuyrukları karşılıklı olacak şekilde birbirine yapıştırın. Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın.
Sıvıyağı geniş bir tencereye koyup her tarafına iyice yayın. Yağlanmış tencerenin içine hamsi dolmalarını yan yana ve üst üste dizin. En üste limon suyunu ve zeytinyağı gezdirip sıcak suyu tencerenin kenarından aktarın.
Balıkları orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Sonra ocağın altını kısıp, kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Alıntıdır.
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 300-400 gr hamsi
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 adet limon suyu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
İç malzemeleri;
* 1 demet dereotu
* 1 adet taze yeşil soğan
* 1 demet maydanoz
YAPILIŞI
İç malzemeleri için maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayarak derin bir kaba aktarın. Üzerine yine ayıklanıp çok ince doğranmış yeşil soğanları katın. Tuz ve karabiberi serpip iyice karıştırıp, bir kenarda bekletin.
Hamsilerin kafalarını koparıp attıktan sonra kılçıklarını çıkarın. Bol suyla yıkayıp süzülmeleri için süzgeçte bekletin. İyice süzdüğünüz hamsilerin iki tanesini alıp açın. Balıkların birinin karın kısmına soğan, maydanoz ve dereotu karışımından 1 yemek kaşığı kadar koyun.
İki balığı derileri dışa gelecek ve kuyrukları karşılıklı olacak şekilde birbirine yapıştırın. Tüm balıklara aynı işlemi uygulayın.
Sıvıyağı geniş bir tencereye koyup her tarafına iyice yayın. Yağlanmış tencerenin içine hamsi dolmalarını yan yana ve üst üste dizin. En üste limon suyunu ve zeytinyağı gezdirip sıcak suyu tencerenin kenarından aktarın.
Balıkları orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Sonra ocağın altını kısıp, kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Hamsi Dolması Tarifi"
Yorum Gönder