MALZEMELER
• 1 su bardağı buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş)
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tablet tavuk bulyon tablet
• 1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğdayı iyice yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup tuzunu atın ve 30 dakika haşlayın, bu sürenin sonunda suyunu çekmişse ve iyice haşlanmışsa altını kapatın, hala diriyse biraz daha pişirin. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. Buğdayı ve nohutu ekleyip bir çay bardağı suyun içinde erittiğiniz bulyonu üzerine döküp altını kısın 15 dakika kadar pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş)
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tablet tavuk bulyon tablet
• 1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğdayı iyice yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup tuzunu atın ve 30 dakika haşlayın, bu sürenin sonunda suyunu çekmişse ve iyice haşlanmışsa altını kapatın, hala diriyse biraz daha pişirin. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. Buğdayı ve nohutu ekleyip bir çay bardağı suyun içinde erittiğiniz bulyonu üzerine döküp altını kısın 15 dakika kadar pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Buğday Pilavı Tarifi"
Yorum Gönder