MALZEMELER
• 300 gr. un
• 50 gr. irmik
• 200 gr. margarin
• 2 yemek kaşığı portakal reçeli
• 1 portakal suyu
• 2 yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya tozu
HAZIRLANIŞI
Şekerle yağı karıştırıp, limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu katın. Yumurta sarılarını ekleyin. Bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelerle iyice yoğurun. Folyoya sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Dolaptan hamurunuzu çıkartıp, ceviz iriliğinde yuvarlak yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, her birinin üzerine çay kaşığının ucuyla bir miktar portakal reçeli ekleyin. Fırında 45 dakika kadar pişirin.
Alıntıdır.
• 300 gr. un
• 50 gr. irmik
• 200 gr. margarin
• 2 yemek kaşığı portakal reçeli
• 1 portakal suyu
• 2 yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya tozu
HAZIRLANIŞI
Şekerle yağı karıştırıp, limon kabuğu rendesini ve portakal suyunu katın. Yumurta sarılarını ekleyin. Bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelerle iyice yoğurun. Folyoya sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Dolaptan hamurunuzu çıkartıp, ceviz iriliğinde yuvarlak yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, her birinin üzerine çay kaşığının ucuyla bir miktar portakal reçeli ekleyin. Fırında 45 dakika kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Portakal Reçelli Kurabiyeler"
Yorum Gönder