MALZEMELER
• 6 kare hazır milföy hamuru
• Yarım su bardağı kadar toz şeker
• 1 yemek kaşığı tarçın
• Yarım su bardağı süt
Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• Tarçın
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısını çok az su ve bir parça tarçın ile çırpın. Şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın. Sütü derin bir kap içine alın ve fırça yardımı ile bir adet milföy hamurunun üzerine düzgünce sürün. Üzerine bir parça tarçınlı toz şekeri serpiştirin, rulo yaparak sarın ve üç parçaya kesin, diklemesine fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tüm milföylere aynı işlemi yapın. Üzerine bir fırça ile tarçınlı yumurta sarısını sürün 180 derecede ısıtılmış fırında 30dk pişirin soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip soğuk olarak, çay yada kahve eşliğinde servis yapın.
Alıntıdır
• 6 kare hazır milföy hamuru
• Yarım su bardağı kadar toz şeker
• 1 yemek kaşığı tarçın
• Yarım su bardağı süt
Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• Tarçın
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısını çok az su ve bir parça tarçın ile çırpın. Şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın. Sütü derin bir kap içine alın ve fırça yardımı ile bir adet milföy hamurunun üzerine düzgünce sürün. Üzerine bir parça tarçınlı toz şekeri serpiştirin, rulo yaparak sarın ve üç parçaya kesin, diklemesine fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Tüm milföylere aynı işlemi yapın. Üzerine bir fırça ile tarçınlı yumurta sarısını sürün 180 derecede ısıtılmış fırında 30dk pişirin soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip soğuk olarak, çay yada kahve eşliğinde servis yapın.
Alıntıdır
0 Responses to "Pratik Tarçınlı Çörek"
Yorum Gönder