Taze Bezelyeli Et Sote Tarifleri

Author: cnyt // Category:
Taze Bezelyeli Et Sote
MALZEMELER
• 300 gram kavurmalık dana eti
• 1 çay bardağı taze bezelye
• 6-7 yeşil biber
• 3 domates
• 2 diş sarımsak
• 1 kuru soğan
• 8-9 kültür mantarı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
• Kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın, domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Et, biber ve mantarı aynı şekilde kesip hazırlayın. Bir tavaya yağı alıp, soğanı soteleyin ve eti içine atın. 3-5 dakika kavurup biberlerle mantarları ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin ve diğer malzemeleri içine atıp kapağını kapatın. Bu arada taze bezelyeyi bir parça tuz atılmış kaynar suda 5 dakika kadar tutup suyunu süzün. 15 dakika sonra etin içine bezelyeleri aktarıp, kapağı açık olarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Taze Bezelyeli Et Sote Tarifleri"

Yorum Gönder