Hamsi Buğulama Tarifi

Author: cnyt // Category:
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 30 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 1 kg hamsi (Kılçıkları çıkarılmış, temizlenmiş.)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 5 adet yeşil sivri biber
* 3-4 adet orta boy kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 adet limonun suyu
* ½ su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
Hamsilerin kılçıklarını ister balıkçınızda ayıklatın, isterseniz kendiniz ayıklayın. Ayıklanmış hamsileri bol suyla yıkadıktan sonra iyice süzülmesi için bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, soğanları soyup yarım santimden de daha ince olacak şekilde ve yarım halkalar halinde dilimleyin. Yeşil biberleri ayıklayıp çok incecik dilimleyin.
Zeytinyağının yarısını geniş ve yayvan bir tencereye aktarıp doğradığınız soğanları tencerenin altına sıra sıra yerleştirin. Üzerine doğranmış yeşil biberleri düzgünce sıralayıp incecik kıyılmış maydanozları yerleştirdikten sonra tuz ve karabiberi serpiştirin.
Son olarak, iyice süzdüğünüz hamsileri yan yana ya da karışık olarak en üste yerleştirin. Limon suyu, yarım su bardağı sıcak su ve kalan zeytinyağını hamsilerin üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 35-40 dakika, hamsiler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Hamsi Buğulama Tarifi"

Yorum Gönder