MALZEMELER
• 12 hazır kare milföy hamuru
• 150 gram dana kıyma
• 2 kahve fincanı haşlanmış bezelye
• Yeteri kadar tuz
• Karabiber
• 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Kıymayı sıvıyağ ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi serpin ve bezelyeyi ekleyin. Ocaktan alıp iyice karıştırın.Milföy hamurunu tezgaha birleştirin ve bir oklava ile açın. Tam ortasına kıymalı harcı şerit halinde yerleştirin. Bir tarafından katlayarak rulo yapın. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yan yatırarak yağlı kağıt döşenmiştepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
• 12 hazır kare milföy hamuru
• 150 gram dana kıyma
• 2 kahve fincanı haşlanmış bezelye
• Yeteri kadar tuz
• Karabiber
• 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Kıymayı sıvıyağ ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi serpin ve bezelyeyi ekleyin. Ocaktan alıp iyice karıştırın.Milföy hamurunu tezgaha birleştirin ve bir oklava ile açın. Tam ortasına kıymalı harcı şerit halinde yerleştirin. Bir tarafından katlayarak rulo yapın. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yan yatırarak yağlı kağıt döşenmiştepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pratik Börek"
Yorum Gönder