MALZEMELER
• 1 küçük kuru soğan
• 2 su bardağı bakla
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Baklaları haşlayıp kabuklarını soyun ve şekerle tuzunu karıştırıp bir ezici veya çatalla ezin. Bu aşamada blender kullanmayın. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Kuru soğanı incecik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, kuru soğan, dereotu ve ezilmiş taze baklayı bir kapta harmanlayın. Bir servis tabağına aktarıp üzerine sızma zeytinyağı ekleyin ve servis yapın.
Not: Arzu ederseniz birkaç damla ekşilik vermesi için limon suyu kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
• 1 küçük kuru soğan
• 2 su bardağı bakla
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Baklaları haşlayıp kabuklarını soyun ve şekerle tuzunu karıştırıp bir ezici veya çatalla ezin. Bu aşamada blender kullanmayın. Dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Kuru soğanı incecik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, kuru soğan, dereotu ve ezilmiş taze baklayı bir kapta harmanlayın. Bir servis tabağına aktarıp üzerine sızma zeytinyağı ekleyin ve servis yapın.
Not: Arzu ederseniz birkaç damla ekşilik vermesi için limon suyu kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Taze Baklalı Ezme Tarifi"
Yorum Gönder