Düğülcek Çorbası Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
* 1 su bardağı düğü (İnce köftelik bulgur)
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 30-50 gr. tereyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
* 6-7 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 250-300 gr. kemikli kışlık kavurma

YAPILIŞI
Yağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte eritin. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı tencereye koyun. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun.
Salça ve biberi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Düğü yani bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynayınca tuz ve kavurma etini ekleyin.
Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba kıvamına gelince ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Düğülcek Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder