Kısır Bamya Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kg taze bamya
• 6 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 su bardağı haşlanmış nohut (Konserve olabilir.)
• 2 çay kaşığı tuz, pul biber
• 1 adet limon suyu (Veya 1 çay kaşığı dövülmüş limon tuzu.)


HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları yemeklik çok ince doğrayın. Sarımsakları pirinç tanesi şeklinde dilimleyin. Taze bamyaların saplarının sadece ucunu keserek yıkayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Bu arada orta boy bir tencereye doğranmış soğanları koyup zeytinyağını da ekledikten sonra tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak soğanları 2-3 dakika kavurun. Sonra da salça ve sarımsakları ekleyip 5 dakika daha karıştırarak kavurun.
Taze veya konserve bamyaları ilave edip 3 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve pul biberi serpiştirin. Dövülmüş limon tuzu veya limon suyunu katın. Yemeği kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayan yemeğin içine haşlanmış nohutları ekleyip ocağın altını hafifçe kısın, 30 dakika daha pişirin. Nohut ve bamyaların iyice yumuşaması gerekir. Ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kısır Bamya Tarifi"

Yorum Gönder