Hamur İşi Ustalarının Ekmekleri

Author: cnyt // Category:
Hamur İşi Ustalarının Ekmekleri


İtalya denince aklınıza ne geliyor? Makarnaları mı, büyük küçük hepimizin sevgilisi pizzalar mı, yoksa çeşit çeşit İtalyan peyniri mi?
Ama bugün sizinle İtalyanların bu meşhur yemeklerinden değil, ekmeklerinden bahsedeceğiz. Zaten İtalyan mutfağı denince akla gelen makarna ve pizzadan da anlaşılacağı üzere İtalyanlar hamur işlerinde ustalar ve bu ustalıklarını ekmeklerde de sergiliyorlar.

Bahsedeceğimiz ilk İtalyan ekmeği focaccia yani bizdeki bilindik adıyla fokaça. Cenovalı kadınlar tarafından balığa giden kocalarını karşılarken yapılmaya başlanmış ama sonra ünü tüm dünyayı fethetmiş.

Pizzanın atası sayılıyor focaccia. Ancak hamuru pizza hamurundan daha kalın. Yassı bir ekmek ve hamurunun iki kez kabartılması haricinde normal ekmek hamurundan bir farkı yok. Farkı hamurun üzerine sürülen zeytinyağında ve tıpkı pizza gibi üzerini süsleyen malzemelerde gizli.

İtalyanların en meşhur ekmeklerinden biri de şekli terliğe benzediği için adını İtalyanca terlik anlamına gelen ciabatta'dan alan ekmek. Beyaz unla yapılan ciabatta'nın hamuru normal ekmeğe göre daha fazla su içeriyor. İtalyanların özellikle sandviç yaparken vazgeçemedikleri bu ekmeğin ünü artık tüm dünyaya yayılmış durumda.


Alıntıdır.

0 Responses to "Hamur İşi Ustalarının Ekmekleri"

Yorum Gönder