Közlenmiş Biberli Omlet Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(2 kişilik)
• 2 kırmızı biber
• 4 yumurta
• 1 kalın dilim beyaz peynir
• 50 gram dil peyniri
• 1 büyük kuru soğan
• 1 kahve fincanı sıvıyağ
• 1 kesme şeker
• Bir miktar taze biberiye
• Tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri yıkayıp, fırının en yüksek ısısında közleyip kabuklarını soyun ve dilimleyin. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağının tamamı ile soteleyip şeker ve tuzunu atın ve yüksek ateşte karamelize edin. Yumurtayı derin bir kapta çırpıp içine karabiber, tuz ve biberiyeyi ekleyin. Beyaz peyniri ufalayıp yumurtaya ilave edin ve yüksek ateşte ısınmış yapışmaz tabanlı bir tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ koyup aktarın. Yumurtanın kenarları pişmeye başladığında içine dil peyniri, karamelize soğan ve köz biber dilimlerini serpiştirin üzerini kapatıp 3-4 dakika pişirin. Peynir eriyip yumurtanın orta kısımları pişmeye başlayınca omleti tam ordan ikiye katlanacak şekilde bir ucundan diğerine kapatıp servis tabağına alın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Közlenmiş Biberli Omlet Tarifi"

Yorum Gönder