MALZEMELER
• 400 gr. tatlı lor
• 3 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 4 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su
• Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su ile şurup hazırlayın. Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozunu tahta bir kaşıkla ezerek iyice karıştırın. Yanmaz kağıt döşenmiş 25 cm. çapında bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine biraz su serperek düzeltin ve tepsiye yayın. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıktan 5 dakika sonra baklava şeklinde kesip ılık şerbeti üzerine dökün. En az 2-3 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
• 400 gr. tatlı lor
• 3 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 4 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su
• Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve su ile şurup hazırlayın. Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozunu tahta bir kaşıkla ezerek iyice karıştırın. Yanmaz kağıt döşenmiş 25 cm. çapında bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine biraz su serperek düzeltin ve tepsiye yayın. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıktan 5 dakika sonra baklava şeklinde kesip ılık şerbeti üzerine dökün. En az 2-3 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Lor Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder