Çikolatalı Dondurma Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 2 kare paket bitter çikolata
• 1 su bardağı süt
• 4 yumurta sarısı
• 1 kahve fincanı tozşeker
• 2-3 çorba kaşığı krema
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 3-5 dal lavanta çiçeği (taze)

HAZIRLANIŞI
Sütü çelik bir tencereye alın, içine lavanta çiçeklerini atın. Bıçak veya mutfak robotu ile ufaladığınız çikolataları ekleyin ve karışım pürüssüz bir hale gelene dek ısıtın.Şekerini ilave edip iyice karıştırın. Bu arada dikkat edin karışım kaynamasın. Gerekirse ara ara ocaktan alın. Yumurta sarılarını köpürtmeden nişasta ile beraber iyice çırpın. Çikolatalı sütün dörtte üçünü yumurtanın üzerine dökün ve karıştırın. Tekrar ateşe alın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak iyice yumurtaları yedirin. Ocaktan alıp gelir kalan sosu ilave edin. İyice soğuyunca tekrar çırpıp buzluğa yerleştirin. 15 dk. ara ile 6-7 kere mikserle çırparak homojen hale getirin. En son kremayı iyice çırpıp buzluktan çıkardığınız dondurmaya ilave edin ve yine iyice karıştırın. Bu işlemden sonda yarım sat sonra tekrar dondurmanızı karıştırın. Kıvamı olduysa tamam, değilse bir iki kere daha bu işlemi yapıp en az 8 saat buzlukta dinlendirin ve arzu ettiğiniz şekilde, cup veya külahta servis yapın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Çikolatalı Dondurma Yapılışı"

Yorum Gönder