Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı tarhana
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 25 gr tereyağı
• 2 adet orta boy domatesin rendesi (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
• 7-8 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm, bulyon tablet de kullanabilirsiniz.)
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
Tarhanayı 2 su bardağı suyla derin bir kaba alın ve karıştırarak yumuşatın. Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın.
Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesleri ya da salçayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Ezilmiş tarhana ve kalan 5 su bardağı suyu da tencereye aktarın. (et ya da tavuk suyu yoksa bulyon kullanabilirsiniz) Tuz ve karabiberi serpiştirip sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohudu da ilave edin. Ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi kızgın yağda çevirin ve ocaktan alın. Naneli sosu sıcak çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Çorbayı sıcak sıcak servise sunun.

Not: İsterseniz bu çorbaya haşlanmış kuşbaşı et ya da kışlık kavurma eti de ekleyebilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Nohutlu Tarhana Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder