Tuala Kuymağı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
6 su bardağı süt
200 gr tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un

Üzeri için;
Bal ya da tozşeker



HAZIRLANIŞI
Bir bardak süt ayırıp, kalanını ve tereyağını büyük bir tencereye aktarın. Kaynatıp soğumasını bekleyin. Un ve 1 su bardağı sütü kaseye koyup karıştırarak pürüzsüz kıvama getirin.
Unu soğuyan sütün üzerine ekleyip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.

NOT: Bu yemek ince unla yapıldığında (hazır paket unlardan) pek güzel olmuyor. Yerli unla (değirmende çekilmiş) yapılırsa daha lezzetli oluyor.


Alıntıdır.

0 Responses to "Tuala Kuymağı Tarifi"

Yorum Gönder