MALZEMELER
• 10 kare hazır milföy hamuru
• Krema dolgusu için
• 100 gram süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 fincan toz şeker
• 1 su bardardağı süt
• 1 kilo çilek
• 1 paket hazır çilekli jöle
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını birleştirip disk yapın ve yarım saat buzdolabında bekletin. 20-24 santim çapında bir turta kalıbını iyice yağlayın.
Hamuru tezgaha alıp ince olarak açın ve dikkatlice turta kalıbına yerleştirin. Etrafını çekiştirmeden kalıba iyice yapıştırın. Artan kenarlarını oklavayı üzerinden geçirerek kesip atın. İçine bir çatal yardımı ile delikler açın. Üzerine bir folyo serip kuru fasulye veya ağırlık yapacak nohut gibi malzeme ile doldurun. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerindeki folyo ve bakliyatı alıp 10 dakika daha kızarana kadar pişirin.Kreması için, un ve tereyağını çok az kavurup, süt ilave edin. İyice yedirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca süzme yoğurt,ve şekeri ilave edip çırpın. Çilekleri yıkayıp temizleyin. Fırından çıkan turta hamurunu ılınınca servis tabağına alın soğuyunca kremasını ortasına düzgünce yayıp, çilekleri yerleştirin. Çilek jölesini hazırlayıp tarifindeki gibi meyvelerin üzerine uygulayıp dolapta donana kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 10 kare hazır milföy hamuru
• Krema dolgusu için
• 100 gram süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 fincan toz şeker
• 1 su bardardağı süt
• 1 kilo çilek
• 1 paket hazır çilekli jöle
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını birleştirip disk yapın ve yarım saat buzdolabında bekletin. 20-24 santim çapında bir turta kalıbını iyice yağlayın.
Hamuru tezgaha alıp ince olarak açın ve dikkatlice turta kalıbına yerleştirin. Etrafını çekiştirmeden kalıba iyice yapıştırın. Artan kenarlarını oklavayı üzerinden geçirerek kesip atın. İçine bir çatal yardımı ile delikler açın. Üzerine bir folyo serip kuru fasulye veya ağırlık yapacak nohut gibi malzeme ile doldurun. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerindeki folyo ve bakliyatı alıp 10 dakika daha kızarana kadar pişirin.Kreması için, un ve tereyağını çok az kavurup, süt ilave edin. İyice yedirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca süzme yoğurt,ve şekeri ilave edip çırpın. Çilekleri yıkayıp temizleyin. Fırından çıkan turta hamurunu ılınınca servis tabağına alın soğuyunca kremasını ortasına düzgünce yayıp, çilekleri yerleştirin. Çilek jölesini hazırlayıp tarifindeki gibi meyvelerin üzerine uygulayıp dolapta donana kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yaz tatlıları Çilekli Tart Tarifi"
Yorum Gönder