Banduma Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
YUFKA İÇİN
• 2 bardak un
• 1 bardak su
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• Biraz sıvı yağ

İÇİ İÇİN
• 4 el yufkası
• 2 tavuk göğüs eti
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi



HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini yoğurup bir kapta üzeri kapalı olarak yarım saat dinlenmeye bırakın. Hamuru 8’e bölün ve bir fırın tepsisini iyice yağlayın. Hamuran incecik yufkalar uygun bir yerde bekletin (kullanmayacaklarınızı yanmaz tabanlı büyük bir tavada alt üst pişirip temiz bir beze sarıp kaldırabilirsiniz).
Tavuk etini üzerini geçecek kadar suda biraz tuz atıp haşlayın. Soğuyunca eti ufak parçalara ayırın. Yufkaları tam ortadan önce ikiye ardından sekiz eşit parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkartıp soğutun. Sıcak olan tavuk suyunu yayvan bir kaba alın. Her bir sarılmış tavuklu böreği tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine arzu ederseniz eritilmiş tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan tavuk suyunu üzerinde gezdirip, kalan tavuk etlerini üzerine serpiştirin ve yine ceviz serperek servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Banduma Tarifi"

Yorum Gönder