Sebzeli Börek Yapılışı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
Sebzeli Börek:
10 Milföy Hamuru
2 Kabak
2 Kırmızı Biber
3 Köy Biberi
4 Mantar
1 Çay B. Mısır
1 Çay B. Bezelye
100 Gr. Beyaz Peynir
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
Yumurta


Hazırlanışı
Kabakları, biberleri ve mantarları küçük küp şeklinde doğrayın. Geniş vog tavaya sıvıyağ dökün. Doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve kavurun. Ardından haşlanmış mısır ve bezelyeyi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini dökün ve karıştırıp altını kapatın. Milföy hamurlarını elinizle biraz genişletin. Tavadaki harcı hamurlara paylaştırın. Üzerlerine beyaz peynir parçaları koyun. Zarf şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine ters olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bıçakla çarpraz şekilde üstlerini kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sebzeli Börek Yapılışı"

Yorum Gönder