Zeytinli Börek Yapılışı

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
Zeytinli Börek:
4 Su B. Söke Un
Yarım Paket Yaş Maya
Tuz
Su

İç Harcı İçin:
250 Gr. Kıyma
1 Kase Yeşil Zeytin
1 Avuç Ceviz
1 Kuru Soğan
4 Yeşil Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Biber
1 Tutam Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın ve ortasını açarak mayayı koyun. Mayanın üzerine ılık su dökerek elinizle ezin. Yavaş yavaş unu da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yeteri kadar su ekleyerek iyice yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın ve üzerlerine nemli bez örterek mayalanmaya bırakın.
İç harcı için; kuru soğanı ve sarımsakları doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kırmızı biberi doğrayarak tavaya koyun. Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış yeşil zeytini de ekleyin ve kavurun. Altını kapattıktan sonra doğranmış yeşil soğanı ve maydanozu ekleyin. Son olarak parçalanmış ceviz içini ve baharatlarını da katıp, karıştırın.
Bezeleri unlayarak orta büyüklükte, pide gibi açın. Ortalarına iç harcı paylaştırın. Hamurun iki ucundan parmaklarınızla yapıştırarak sadece ortada küçük bir kısım açık kalacak şekilde birleştirin. Şekli pideye benzeyecek. Yağlamış fırın tepsisine dizin. Bir süre de tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine zeytinyağı sürün.



Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinli Börek Yapılışı"

Yorum Gönder