Yahni Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• Bir kilo dana eti
• 4 su bardağı et suyu
• 40 arpacık soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 3-4 diş sarımsak
• 1 kahve fincanı sirke
• Taze çekilmiş karabiber
• Tatlı kaşığı kimyon
• Yeteri kadar tuz
• 1 tatlı kaşığı tarçın (arzu ederseniz)


HAZIRLANIŞI
Arpacık soğanı sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun. Yahni için seçtiğiniz tencerede tereyağını eritip, etleri karıştırarak kavurmaya başlayın. Soğanı ve bütün sarımsakları ete etleyin. Baharatı, tuzu ve sirkeyide ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyunu da ekleyip kapağını kapatın ağır ateşte 35-40 dakika pişirip biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Yahni Yapılışı"

Yorum Gönder