MALZEMELER
• 4 yumurta
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 bardak şeker
• 2 bardak su
• Bir tutam safran
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp içine safranı ekleyip bir kenarda bekletin. Yumurta, un ve yoğurdu tel çırpıcı ile iyice çırparak birbirine yedirerek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Teflon bir tavada sıvıyağı ısıtıp birer kepçe bu karışımdan döküp alt üst pişirin. Tek sıra halinde bir tepsiye sıralayın. Ilık şerbeti sıcak tatlıların üzerinde gezdirip şerbeti iyice çekene kadar 5 dakika sıcak fırında fırınlayın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyip buzdolabında bir kaç saat bekletin ve dondurmayla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
• 4 yumurta
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 bardak şeker
• 2 bardak su
• Bir tutam safran
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp içine safranı ekleyip bir kenarda bekletin. Yumurta, un ve yoğurdu tel çırpıcı ile iyice çırparak birbirine yedirerek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Teflon bir tavada sıvıyağı ısıtıp birer kepçe bu karışımdan döküp alt üst pişirin. Tek sıra halinde bir tepsiye sıralayın. Ilık şerbeti sıcak tatlıların üzerinde gezdirip şerbeti iyice çekene kadar 5 dakika sıcak fırında fırınlayın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyip buzdolabında bir kaç saat bekletin ve dondurmayla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yumurta Tatlısı Yapılışı"
Yorum Gönder