Ballı Krokanlı Krep Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı krema
Sıvıyağ İçine:
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı bal
Yarım su bardağı fındık
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı su




HAZIRLANIŞI
Un, süt, yumurta, tozşeker ve kremayı çırpın. Tavaya birer kepçe koyarak iki taraflarını da pişirin. Kreplerin içine marmelat ve labne peyniri sürün. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Servis tabağının ortasına bal dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavada şekeri eritip, suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları atın, yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ballı Krokanlı Krep Yapılışı"

Yorum Gönder