Cevizli İncirli Minikler Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(20-25 porsiyon)
HAMURU İÇİN:
• 225 gram tereyağı
• 4 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 kahve fincanı soğuk su
• 1 adet kabartma tozu

DOLGU MALZEMESİ 
• 10 kuru incir
• 100 gr. dövülmüs ceviz
• 100 ml. üzüm pekmezi



HAZIRLANIŞI
Hamuru için un, oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Disk şeklini verip üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin. Bu arada incirleri ılık suya koyup 5-10 dakika bekletin. Suyunu süzüp incecik şeritler halinde kesin ve ceviz ile pekmezle karıştırın Hamuru tezgaha koyup ince olarak açın. 10 santim çapındaki kalıplarla veya bardak ağzıyla küçük daireler çıkartın. Iclerine incirli harcı koyup bohça gibi kapatın. 180 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirip soğuyunca pudra şekeri serpin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Cevizli İncirli Minikler Tarifi"

Yorum Gönder