Mercimekli Pirinç Pilavı Yapımı

Author: cnyt // Category:
Malzeme listesi
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı bitkisel margarin(6 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber




HAZIRLANIŞI
Mercimeği ve pirinci ayrı ayrı kaplarda üzerine çıkacak kadar sıcak suyla 30 dakika kadar bekletin. Soğanları incecik yemeklik doğrayın. Yağı ve soğanları geniş bir teflon tencereye koyun.
Orta ısılı ateşte 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiberi serpin. Diğer taraftan, mercimekleri süzüp soğanların üzerine aktarın. Sıcak haldeki et ya da tavuk suyunun 2 su bardağı kadarını da ekleyin.
Mercimek pirinçten daha uzun sürede piştiği için mercimeği 10 dakika kadar pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kalan iki su bardağı et ya da tavuk suyunu tencereye aktarıp orta ıslı ateşte suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Pilav suyunu tamamen çekince ocağın altını iyice kısıp pilavı kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan pilavı 30 dakika kadar dinlendirin.
Pilavı servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırın ve kırmızı pulbiberi serpiştirin.
İsterseniz ince kıyılmış yarım demet maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servise sunun. Yanında mutlaka ayran ikram edin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Mercimekli Pirinç Pilavı Yapımı"

Yorum Gönder