Erzincan Çorbası Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
250 gr. kıyma
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5 su bardağı su
250 gr. taze fasulye
4-5 diş sarmısak
1/2 su bardağı erişte
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber



HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede tereyağını eritip köfteleri kızartın. Tenceredeki yağa suyu ve biberleri koyarak kaynatın. Fasulyeyi küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Kaynayan suya dövülmüş sarmısak, fasulye, köfte ve erişteyi katın. Fasulye piştikten sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Erzincan Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder