MALZEMELER 8 kişilik
• 4 şeftali
• 1 tatlı kaşığı gülsuyu
• 5 karanfil,
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı patates nişastası
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup dörde bölün derin bir kapta blenderdan geçirin. Derin bir tencereye şeftali püresini, su, şeker ve karanfilleri atıp kaynatın gül suyunu ilave edin ve nişastayi bir kapta sıcak su ile karıştırıp yavaşça tencereye ilave edin, 2 dk. kadar karıştırıp ocaktktan alın. Servis yapacağınız kaplara boşaltıp soğuyunca buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
• 4 şeftali
• 1 tatlı kaşığı gülsuyu
• 5 karanfil,
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı patates nişastası
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup dörde bölün derin bir kapta blenderdan geçirin. Derin bir tencereye şeftali püresini, su, şeker ve karanfilleri atıp kaynatın gül suyunu ilave edin ve nişastayi bir kapta sıcak su ile karıştırıp yavaşça tencereye ilave edin, 2 dk. kadar karıştırıp ocaktktan alın. Servis yapacağınız kaplara boşaltıp soğuyunca buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Şeftali Peltesi Tarifi"
Yorum Gönder