Ev Tipi Simit Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4-4,5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 yumurta
• 2 çay kaşığı kuru maya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN
• 1 çay bardağı pekmez
• 1 çay bardağı su
• Yarım su bardağı kadar susam



HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Tekrar 5 dakika kadar yoğup hamurdan 8-10 bezeye koparın. Her birini yuvarlayın ve uzun bir şerit yapın iki ucunu birleştirin. Pekmez ve suyu karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Halkaları arkalı önlü önce pekmezli suya ardından susama bulayıp ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ikişer adet koyun (bu aşamada hamurdan pişireceğiniz kadar simidi yapıp, geri kalan hamuru buzdolabına koyabilirsiniz. Hamur buzdolabında 1 gün durabilir) Simitlerin üzerini kapatıp 30 dk. mayalandırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Ev Tipi Simit Tarifi"

Yorum Gönder