Simit Börek Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı


HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını yan yana koyup, merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Peyniri, kıyılmış maydanozla karıştırın ve patateslere ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, karıştırın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup, rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp, uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Simit Börek Tarifi"

Yorum Gönder