Fırında Midyeli Levrek Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 levrek fileto (derisiz ve kılçıksız)
• 6-8 midye
• 2 domates
• 1 kuru soğan
• Yarım limon
• Yarım fincan zeytinyağı
• 2 defne yaprağı
• Yarım su bardağı krema
• Tuz, karabiber ve fırın poşeti


HAZIRLANIŞI
Levrek filetolarını yıkayıp süzgüye alın. Domatesi rendeleyip biraz zeytinyağı ile ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber, tuz serpip karıştırıp occaktan alın. Soğan ve limonu ince halka olarak doğrayın. Bir güvecin içine midye hariç tüm malzemeyi önce levrek fileto üzerine domates sosu, krema, limo ve soğan halkaları ve baharatları düzgünce yerleştirip 180 dercede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Güvece midyeyi ekleyip 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Fırında Midyeli Levrek Tarifi"

Yorum Gönder