Patates Graten Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 patates
• 1 yemek kaşığı un
• 2 kaşık tereyağı
• 4 su bardağı süt
• 2 çay kaşığı tuz
• Bir avuç taze veya kuru kekik
• 1 su bardağı kaşar peyniri




HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup yıkayın ve halka halka dilimleyin. Biraz tuz koyup üzerini geçecek kadar su ilave yaparak kısık ateşte yarım saat haşlayın. Patatesleriniz haşlanmalı ama çok yumuşak olmamalı. Patateslerin suyunu süzüp orta boy derin bir fırın kapına sıralayın. Üzerine kekik serpin. Bu arada bir tencerede un ve yağı kavurup yavaşça sütü ilave ederek başemel sos hazırlayın. Fırın kabındaki haşlanmış patateslerin üzerine dökün ve kaşar peynirini serpin. 200 derecede üzeri kızarana kadar 20 dakika kadar pişirip servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Patates Graten Tarifi"

Yorum Gönder