MALZEMELER
1su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
Alıntıdır.
1su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kırmızı Biberli Pilav Tarifi"
Yorum Gönder