Mercimekli İçliköfte Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
İç harcı için;
Yarım kg orta yağlı kıyma
25 gr tereyağı
2 su bardağı yeşil mercimek
5 adet orta boy kuru soğan (Çok ince, yemeklik doğranmış.)
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 demet maydanoz (Çok ince doğranmış olmalı.)
1 yemek kaşığı domates salçası

Dışı için;
1 paket ince köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı un

Ayrıca;
50 gr tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI
İç harcını hazırlamak için, 2 su bardağı mercimeği üzerini kapatacak kadar suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Mercimek suyunu tam olarak çekmeden yemeklik doğradığımız soğanları, yağı ve kıymayı ilave edip 4-5 dakika kadar karıştırın.
Kalan malzemeleri, yani tuz, karabiber, salça ve maydanozu ekleyip karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın. Soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan köftenin dış harcını hazırlamak için, bir paket ince bulguru 2 su bardağı kaynayan suya aktarıp 1-2 dakika kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp 10 dakika bekledikten sonra unu ekleyin. Bekleyip iyice yumuşayarak şişen bulguru hamur gibi yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Bu işlemi yaparken elinizi sık sık soğuk suya batırın. Köftelerin içini parmağınızla bastırarak oyun. Bu oyukların içine hazırladığımız mercimekli harçtan ikişer çay kaşığı kadar koyup avucunuzda sıkarak oyuk kısmı iyice kapatın.
Köfteleri servis tabağına dizin. Erittiğiniz tereyağında pişirdiğiniz pul biberi köftelerin üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Mercimekli İçliköfte Yapılışı"

Yorum Gönder