Pilavlı Tas Kapama Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kg. kuzu kuşbaşı eti
15-20 adet arpacık soğan (veya 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan)
50 gr. bitkisel margarin
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
8 su bardağı su



HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci tuzlu sıcak suda 40-50 dakika bekletin. Yıkayıp süzdüğünüz eti kulpları çelik küçük bir tencereye ya da büyük boy bakır tasa (veya ısıya dayanıklı bir kaba) koyun. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpin. Yumuşak margarini de ekleyip iyice karıştırın.
Soyulmuş arpacık soğanları bütün olarak ilave ettikten sonra tasınızı kendinden büyükçe bir tepsinin ortasına ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de ağırlık koyun.
Tepsi ya da tencerenin içine 8 su bardağı su koyup tuzu atın ve kısık ateşte en az 1 saat, et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir saat sonra, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tepsinin ya da tencerenin içindeki suya atın. Yani tasın etrafına yayın. Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak pirinci pişirin.
Pirinç piştiğinde ortadaki tencere ya da tası alarak servise sunun. Eti servis tabağının ortasına, pilavı da kenarlara koyarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Pilavlı Tas Kapama Tarifi"

Yorum Gönder