MALZEMELER
• Yarım su bardağı iri buğday
• 6 kabak
• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp küp şeklinde küçük olarak doğrayın. Soğanı ince piyazlık doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını koyup soğanla birlikte kavurun. Kabakları ilave edip biraz daha kavurun. Üzerine bulguru yarım su bardağı su ve baharatlarıyla tuzunu ekleyip bir kez karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Alıntıdır.
• Yarım su bardağı iri buğday
• 6 kabak
• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp küp şeklinde küçük olarak doğrayın. Soğanı ince piyazlık doğrayın. Derin bir tencereye tereyağını koyup soğanla birlikte kavurun. Kabakları ilave edip biraz daha kavurun. Üzerine bulguru yarım su bardağı su ve baharatlarıyla tuzunu ekleyip bir kez karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kabak Kavurması Tarifi"
Yorum Gönder