MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı irmik
• 4 yumurta
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Yarım adet limon suyu
Üzeri için
• Kabuksuz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Tatlının şerbetini hazırlayıp bir kenarda beklemeye alın. Yumurta ve şekeri çırpıp, yoğurt, sıvıyağ, un, irmik, kabartma tozunu ekleyin. Fırın kabını yağlayıp içine dökün ve 170 derecede bir saat pişirin. Fırından çıkarın ve soğuyunca kare olarak kesin. Bu arada şurubu tekrar kaynatın ve soğuk tatlıya sıcak şerbeti döküp iyice yedirin. Tabaklara servis yapıp üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı irmik
• 4 yumurta
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
• 3 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• Yarım adet limon suyu
Üzeri için
• Kabuksuz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Tatlının şerbetini hazırlayıp bir kenarda beklemeye alın. Yumurta ve şekeri çırpıp, yoğurt, sıvıyağ, un, irmik, kabartma tozunu ekleyin. Fırın kabını yağlayıp içine dökün ve 170 derecede bir saat pişirin. Fırından çıkarın ve soğuyunca kare olarak kesin. Bu arada şurubu tekrar kaynatın ve soğuk tatlıya sıcak şerbeti döküp iyice yedirin. Tabaklara servis yapıp üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Revani Yapılışı"
Yorum Gönder