MALZEMELER 4 KİŞİLİK
• 1 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı havuç rendesi
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 100 gram ceviz
HAZIRLANIŞI
Ceviz ve tereyağını teflon tavaya alın. Cevizler biraz renk değiştirince havucu ekleyin ve birlikte kavurun. Havuçlar suyunu çekip cızırdamaya başlayınca unu ilave edin. İyice karıştırarak kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü ve şekeri bir kapta karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve sütlü karışımı yavaşça yedirin. Tavayı tekrar ocağa alın. Beş dakika kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Tarçını ekleyip iyice karıştırın. Biraz soğuyunca iki kaşık yardımı ile bu helvadan 8 tane mekik hazırlayın ve tatlı tabağına alıp üzerine tarçın serpip ılık olarak veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı havuç rendesi
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 100 gram ceviz
HAZIRLANIŞI
Ceviz ve tereyağını teflon tavaya alın. Cevizler biraz renk değiştirince havucu ekleyin ve birlikte kavurun. Havuçlar suyunu çekip cızırdamaya başlayınca unu ilave edin. İyice karıştırarak kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü ve şekeri bir kapta karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve sütlü karışımı yavaşça yedirin. Tavayı tekrar ocağa alın. Beş dakika kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Tarçını ekleyip iyice karıştırın. Biraz soğuyunca iki kaşık yardımı ile bu helvadan 8 tane mekik hazırlayın ve tatlı tabağına alıp üzerine tarçın serpip ılık olarak veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Havuçlu Cevizli Un Helvası Tarifi"
Yorum Gönder