Sebze Çorbası Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Nane
6 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye tereyağını koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. Sebzeleri ilave edip kavurmaya devam edin ve 6 -7 dakika kavurduktan sonra suyunu koyun. Kaynayınca erişteyi, mercimeği ve baharatları ilave ederek 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp dövülmüş sarmısak ve limon suyunu çorbaya katıp servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Sebze Çorbası Yapılışı"

Yorum Gönder