MALZEMELER
• 250 gram taze asma yaprağı
• 1 kuru soğan
• 2 domates
• Yanm su bardağı yeşilmercimek
• 1 su bardağı ince bulgur
• 4-5 dal taze soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 demet reyhan
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 2 çorba kaşığı nar ekşisi
• 1 limonun suyu
• 1 adet yeşil biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayın. Eğer çok suluysa birazını dökün değilse biraz sulu olarak tencerede soğumaya bırakın. Kuru soğanı incecik kıyın. Kuru soğan ve bulguru bir kapta yarım su bardağı sıcak suyla ıslatın. Derin bir kapta domates rendesi, nar ekşisi, tuz, ince kıyılmış reyhan, maydanoz, taze soğanı karıştırın. Bu malzemeyi diğer taraftaki bulgurla birleştirip haşlanmış mercimeği ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada asma yapraklarını limon sulu suda haşlayın. Hazırladığınız harcı yapraklara sarıp servis tabağına dizin ve soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 250 gram taze asma yaprağı
• 1 kuru soğan
• 2 domates
• Yanm su bardağı yeşilmercimek
• 1 su bardağı ince bulgur
• 4-5 dal taze soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 demet reyhan
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 2 çorba kaşığı nar ekşisi
• 1 limonun suyu
• 1 adet yeşil biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp biraz tuzla yumuşayana kadar haşlayın. Eğer çok suluysa birazını dökün değilse biraz sulu olarak tencerede soğumaya bırakın. Kuru soğanı incecik kıyın. Kuru soğan ve bulguru bir kapta yarım su bardağı sıcak suyla ıslatın. Derin bir kapta domates rendesi, nar ekşisi, tuz, ince kıyılmış reyhan, maydanoz, taze soğanı karıştırın. Bu malzemeyi diğer taraftaki bulgurla birleştirip haşlanmış mercimeği ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada asma yapraklarını limon sulu suda haşlayın. Hazırladığınız harcı yapraklara sarıp servis tabağına dizin ve soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bat Tarifi"
Yorum Gönder