Sivas Kebabı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 kişilik
• Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
• 5 patlıcan
• 5 domates
• 5-6 yeşil biber
• 1 kuru soğan
• 1 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 yemek kaşığı domates salçası



HAZIRLANIŞI
Patlıcanı, biberi ve domatesleri yemeklik doğrayın. Patlıcan ve biberleri sıvıyağda alt üst biraz kızartın. Başka bir tencereye eti alıp tereyağında soteleyin yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kapağını kapatın ve suyunu kontrol ederek 20 dk. kadar pişirin. Gerekirse dörtte bir su bardağı su ilave edin. Kızarmış patlıcan ve biberleri etlerin üzerine sıralayıp, domatesleri ekleyin. 1 su bardağı suyla salçayı sulandırıp tuzunu ekleyin ve üzerine döküp, maydanozları serpin. Kısık ateşte 30 dk. pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Sivas Kebabı Yapılışı"

Yorum Gönder