Susamlı Köfte Hazırlanışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı ılık su
2 çay bardağı susam
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz, kimyon




HAZIRLANIŞI
Bulguru bir tepsiye aktarıp üzerine ılık suyu ekleyin ve şişmesi için 10 dakika bekletin. Diğer taraftan, susamı yağsız vaziyette, iyice sararıncaya kadar kavurun. Soğanları incecik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha çevirin.
Şişmiş olan bulgurun üzerine susam, kavrulmuş salça soğan karışımını ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar yoğurun. İncecik kıyılmış maydanoz, kimyon ve tuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. İyice yumuşayınca elinizle şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyin ve servise sunun.

Not: Köfteye şekil verirken elinizi sık sık suya batırırsanız işiniz daha kolay olur.


Alıntıdır.

0 Responses to "Susamlı Köfte Hazırlanışı"

Yorum Gönder