Avacado Soslu Hamburger Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 hamburger ekmeği
• 1 avacado
• 1 limono suyu
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• Taze roka
• Arzu ederseniz kuru soğan halkaları

Hamburger köftesi için
• 1 kilo biftek etinden kıyma
• 1 çay kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
• 1 çay bardağı sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Avacadoyu temizleyip yoğurt, limon suyu karabiber ve tuzla iyice ezip püre haline getirin.
Köfteler için kıymanın içine karabiber ve tuz koyup yoğurmadan, elinizi su ile ıslatıp hafifçe karıştırın 4’e bölün. Ortalarını pişerken toplanmaması için bastırıp sandviç ekmeğinden yaklaşık 1 cm. daha büyük çapta kalın ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Izgarada alt üst arzu ettiğiniz kadar pişirin (İçi çok pişmiş istiyorsanız önce yüksek ateşte arka, ön 2-3 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kızartın.). Ekmekleri ikiye ayırıp tost makinasında ya da yanmaz tavada ısıtın, Kapağının altına avacado sosundan bir yemek kaşığı kadar sürün, pişirdiğiniz köfteleri ekmeğin diğer parçasına koyup üzerine sırasıyla, bir dilim domates, yeşillik koyup sos sürdüğünüz kapağını kapatın ve sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Avacado Soslu Hamburger Tarifi"

Yorum Gönder