MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 2 kare paket bitter çikolata
• 1 su bardağı su
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Bitter çikolatayı benmari usulü içine 1 su bardağı suyu koyarak eritin. Yumurtayı şeker ile iyice çırpın, yağı ve erimiş çikolatayı ilave edin. Tarçın, un, kabartma tozunuda ilave edip hafifçe karıştırın. Kalıbına koyup 180derecede ısınmış fırına verin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 1 saat pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkartın, kakao ve sütü iyece çırpıp sıcak kekin üzerine yavaş yavaş dikkatlice her tarafına düzenli bir şekilde yedirerek dökün. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkartın.
Alıntıdır.
• 3 su bardağı un
• 2 kare paket bitter çikolata
• 1 su bardağı su
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Bitter çikolatayı benmari usulü içine 1 su bardağı suyu koyarak eritin. Yumurtayı şeker ile iyice çırpın, yağı ve erimiş çikolatayı ilave edin. Tarçın, un, kabartma tozunuda ilave edip hafifçe karıştırın. Kalıbına koyup 180derecede ısınmış fırına verin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 1 saat pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkartın, kakao ve sütü iyece çırpıp sıcak kekin üzerine yavaş yavaş dikkatlice her tarafına düzenli bir şekilde yedirerek dökün. 10-15 dakika sonra kalıptan çıkartın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Çikolatalı Tarçınlı Kek Tarifi"
Yorum Gönder