Bademli Reçel Tatlısı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kg. körpe patlıcan (Parmak uzunluğunda olmalı.)
5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
10 adet karanfil
15-20 adet soyulmuş badem içi
Varsa nohut büyüklüğünde şap
2 adet limon tuzu (Nohut büyüklüğünde olmalı.)



HAZIRLANIŞI
Körpe patlıcanların saplarını kesip attıktan sonra yıkayın ve süzün. Geniş bir tencereye 20 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca patlıcanları suya aktarıp iyice yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra süzün.
Tozşekeri başka bir geniş tencereye koyun, üzerine suyu aktarın. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra patlıcanları ekleyin. Üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımıyla alın.
Reçeli kısık ateşte 30-40 dakika kadar kaynatın. Pişip pişmediğini kontrol etmek için porselen bir tabağa birkaç damla damlatın.
Damla bozulmadan kalıyorsa reçel pişmiş demektir.
Pişen reçele limon tuzu ve karanfili de ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumasını bekleyip uçlarına bademleri sapladıktan sonra kavanozlara koyun ve serin bir yerde muhafaza edin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Bademli Reçel Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder