Baharatlı Patlıcanlı Tavuk Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kuru soğan
• 4 parça tavuk budu (kemiksiz)
• 2 patlıcan
• 1 talı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kişniş
• 1 çay kaşığı acı pul biber
• 5-6 diş sarımsak
• 2 büyük domates
• Yeteri kadar sıvıyağ
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp dilimleyin ve yeteri kadar sıvıyağda alt üst kızartın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda biraz çevirin. Tavuk butlarını yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın ve irice doğrayın. Kavurduğunuz soğana ekleyip tavuklarına kavurmaya devam edin. Üzerine yemeklik doğradığınız domatesi, baharatları, kızarmış patlıcanları ve tuzunu atıp bir çay bardağı su ilave edin kapağını kapatıp 40 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavla birlikte servis yapın.
Not: Domates yerine bir yemek kaşığı kadar sulandırılmış domates salçası kullanabilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Baharatlı Patlıcanlı Tavuk Yapımı"

Yorum Gönder