Pırasalı Pratik Börek Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 paket (8’li) hazır milföy hamuru
• 1 adet yumurta sarısı
• 5 sap pırasa
• 1 yumurta
• 200 gr. beyaz peynir
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
Pırasayı temizleyip ince olarak doğrayın zeytinyağıyla biryikte bir tavaya alıp iyice kavurun. İçine şeker ve tuzunu atıp karıştırın ve ocaktan alın. Ilınınca içine bir yumurta kırıp beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Milföy hamurlarını tezgaha alıp bir taraflarına bu harçtan koyun ve üçgen olacak şekilde kapatıp üzerinden keskin bir bıçakla kesik akın. Her birini fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180 derecede iyice kaparıp üzeri kızarana kadar pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pırasalı Pratik Börek Yapımı"

Yorum Gönder